کاخ توپکاپی استانبول

کاخ توپکاپی استانبول

کاخ توپکاپی در استانبول، معرفی کاخ توپکاپی استانبول ترکیه

کاخ توپکاپی استانبول ترکیه – استانبول شهری نیست که بتوانید یک روزه از تمام دیدنی ها و مکان هان های دیدنی آن دیدن کنید. با سفر با تور ترکیه، شهری تاریخی، زیبا و بزرگ استانبول را خواهید دید. بنابر این، برای سفری هیجان انگیز به شهر تاریخ و فرهنگ آماده شوید، یکی از بنا های تاریخی مه بازدید از آن از باید های سفر به استانبول محسوب می شود، کاخ توپکاپی استانبول است که هر بیننده ای را وسوسه به بازدید و کندو کاو بیشتر و بیشتر می کند. در ادامه با بخش کوچکی از تاریخ حیرت انگیز بنای تاریخی توپکاپی استانبول آشنا شوید.

کاخ-توپکاپی-استانبول-1

کاخ توپکاپی استانبول صندلی امپراتوری عثمانی

کاخ توپکاپی استانبول  محل سکونت سلاطین عثمانی، حرم سرا و دادگاه عثمانی و همچنین مرکز مدیریت حکومت بوده است. ساخت کاخ توپکاپی از سال 1459 آغاز شد و در سال 1478 به پایان رسید. کاخ توپکاپی در واقع دومین کاخ عثمانیست که در استانبول بنا شد. این کاخ 4 قرن خانه سلاطین عثمانی بود و 25 سلطان عثمانی در آن زندگی کردند، از سلطان مهمد دوم تا سلطان عبدالملک همگی در کاخ توپکاپی سکنی داشتند. هر سلطانی که به تاج و تخت رسید، قسمتی را با معماری و طرح متفاوت به کاخ اظافه کرد و گاها به دلیل بلاهای طبیعی آتش سوزی و یا زلزله ، به ویژه زمین لرزه 1509 و آتش سوزی 1665 کاخ بازسازی و بر آن تغییراتی اعمال شد تا اینکه در سال 1924 کاخ به موزه تبدیل شد. با بازدید از کاخ توپکاپی درواقع  معماری 4 قرن را خواهید دید چرا که هرگوشه از این کاخ نمایان گر یک معماری از دوره خاص است و در طول قرن ها بازسازی و گسترش یافته است.

کاخ-توپکاپی-استانبول-2

 

بخش های کاخ توپکاپی استانبول

پیش از آنکه توریستان تور ترکیه به قسمت داخلی کاخ برسند، نخستین دروازه ای امپریالیستی با شکوه و زیبای چشمه سلطان احمد سوم را در حیاط خلوت خواهند دید. داخل کاخ به چهار بخش اصلی : حیاط اصلی و دیگر سازه های کوچکتر از جمله حرم، جایی که اعضای زن خانواده سلطان ساکن بوده اند و ساختمان شورای امپریالیستی، جایی که جلسات میان مقامات دولتی مهم برگزار می شود، تقسیم شده بود.

کاخ-توپکاپی-استانبول-3

بر خلاف کاخ های اروپایی که تنها یک ساختمان بزرگ در وسط باغ ساخته می شدند، کاخ توپکاپی تنها کاخ افراد سلطنتی نبود  و شامل مجموعه ای از سالن ها، سربازخانه ها، آشپزخانه ها، کیوسک ها، محل های خواب و اتاق ها در محوطه مرکزی بوده. کاخ توپکاپی عثمانی به نوع ساده و فروتن و در عین حال به نوعی کاربردی ساخته شده بود. 

کاخ-توپکاپی-استانبول-4

حیاط اول  کاخ برای دسترس عموم مردم آزاد بوده است و این حیاط منطقه خدماتی کاخ محسوب می شده و شامل یک بیمارستان، یک نانوایی، انبار مهمات ، انبار های ذخیره سازی و برخی از خوابگاه ها بوده است. کلیسای بیزانس نیز در این منطقه قرار دارد. نخستین حیاط کاخ حیاط سپاه نامیده می‌شود، از این دروازه به بعد هیچ‌کسی به‌ غیراز سلطان حق نداشت تا سوار بر اسب از این دروازه عبور کند و سایر افراد می‌بایست با پای پیاده از این دروازه عبور می‌کردند.

حیاط دوم که میدان دیوان نیز نامیده می شد، محل دیوان (شورای امپراتوری) بود و در آن برای هر کسی که با دیوان تجارت و رابطه ای داشت باز بود. حیاط دوم، میدان دیوان درواقع مرکز اداری امپراتوری محسوب می شده. علاوه بر دیوان، صومعه و آشپزخانه نیز در حیاط دوم واقع شده بود. دروازه دوم دارای دو برج مراقبت است و با نام دروازه سلام شناخته می‌شود؛ علت این امر این است که هرکسی که به این مکان وارد می‌شد، پیش از ورود می‌بایستی به سلطان سلام و درود می‌فرستاد و تنها خود سلطان و خدمه او حق عبور از این دروازه را داشتند و به‌عبارت‌دیگر این دروازه برای دسترسی عمومی ساخته نشده بود.

دروازه سوم با نام دروازه سعادت شناخته می‌شود و دلیل این امر این است که سلطان و اهالی کاخ، رخدادهای بزرگ را در این مکان جشن می‌گرفتند. در این شرایط سلطان بر روی تخت پادشاهی خود می‌نشست و هنگامی‌که او شاد بود، همه شاد بودند. این دروازه به‌وسیله خواجه‌های سفید محافظت می‌شد و هیچ‌کس نمی‌توانست بدون مجوز سلطان از آن عبور کند.

سومین حیات، آخرین حیاط کاخ باغ شخصی سلطان (صوفی همایون) است که آنطرف تعدادی گذرگاه قرار داشت. در این باغ تعداد زیادی گل لاله و گل سرخ و چند اتاقک با نمایی بسیار زیرا رو به شهر وجود دارند که می‌توان در آن‌ها به نوشیدن قهوه یا چای مشغول شد.

حرم کاخ توپکاپی نیز بخشی از کاخ بوده که مختص خانواده سلطنتی بود و رابطه آن دنیای خارج بسته بود.همسران سلطان و حتی ملکه مادر نیز در میان بانوان حرم گاها در میان آنها انتخاب می شد و یا در اکثر موارد آنها با دیوان عثمانی ازدواج می کردند. حرم در واقع به همسران عقدی و صیغه‌ای و فرزندان شاه اختصاص داشت و حفاظت از آن بر عهده خواجه‌های سیاه بود.

نامگذاری کاخ توپکاپی استانبول

کاخ توپکاپی برای اولین بار یِنی سارای (کاخ جدید) نام گرفت، اما نام آن در قرن نوزدهم به توپکاپی تغییر یافت. 

کاخ-توپکاپی-استانبول-4

تاریخچه کاخ توپکاپی استانبول در 60 ثانیه 

توپکاپی، نخستین کاخ عثمانی است که بعد از فتح استانبول توسط امپراتوری عثمانی، به دستور سلطان محمد فاتح (محمد دوم) در سال 1459 بنا شد.

توپکاپی از 1465 تا 1856 مرکز اداری امپراتوری عثمانی بوده است.

کاخ موزه توپکاپی برای حدود 400 سال یکی از اقامتگاه های اصلی سلاطین عثمانی در استانبول بود.

این کاخ 4 قرن خانه سلاطین عثمانی بود و 25 سلطان عثمانی در آن زندگی کردند.

توپکاپی کاخ شهری با جمعیت تقریبا 4.000 نفر به مساحت 70 هکتار (173 هکتار) بوده است. 

کاخ موزه توپکاپی در سال 1985 توسط یونسکو به عنوان بهترین مثال از قصر های دوران امپراطوری عثمانی به ثبت جهانی رسید.

ساخت کاخ توپکاپی از سال 1459 آغاز شد و در سال 1478 به پایان رسید.

کاخ-توپکاپی-استانبول-5

نشانی کاخ توپکاپی استانبول

ترکیه، استانبول، منطقه سلطان احمد

Cankurtaran Mh., 34122 Fatih/Istanbul, Turkey

کاخ-توپکاپی-استانبول-6

ساعات بازدید و قوانین بازدید از کاخ توپکاپی استانبول

در طول سفر با تور ترکیه همه روزه در پاییز و زمستان از ساعت 9 صبح الی 5 بعد از ظهر و در بهار و تابستان از ساعت 9 صبح الی 7 بعد از ظهر به جز روز های سه شنبه می توانید به بازدید از این کاخ دیدنی بروید. لازم به ذکر است که موزه در صبح‌های تعطیلات مذهبی  نیز برای بازدید عمومی بسته است. 

ورود به بخش آثار مذهبی و مقدس کاخ برای افراد با  لباس نا مناسب( دامن کوتاه، تاپ های تابستانی باز و ...) ممنوع است و از ورود آنان جلوگیری می کنند.

در کاخ موزه ی توپکاپی عکسبرداری ممنوع است.

استفاده ازکالسکه در کاخ موزه توپکاپی برای کودکان ممنوع است.

چطور به کاخ توپکاپی استانبول برسیم ؟

برای رسیدن به این کاخ تمامی وسایل نقلیه ی عمومی از قبیل اتوبوس، مترو و تراموا به آسانی در دسترس مردم و توریست ها است .

هزینه بلیط بازدید از کاخ توپکاپی استانبول

در حال حاضر هزینه بلیط بازدید از این کاخ، ۴۰ لیره ترکیه برای بزرگسالان است و برای بازدید از بخش حرمسرا نیز باید ۲۵ لیره دیگر نیز پرداخت نمایید.

کاخ-توپکاپی-استانبول-7

اماکن دیدنی نزدیک کاخ توپکاپی استانبول

مسجد ایاصوفیه استانبول، مسجدی 1478 ساله

مسجد سلطان احمد ( مسجد آبی )
آب انبار معروف باسیلیکا
گالری تصاویر استوره های ترکیه
مخزن ریحانا

نظرات کاربران
دیدگاه
از سراسر وب تور نوروز استانبول مجری مستقیم تور اروپا