ماه رمضان در استانبول
قوانین ماه رمضان در ترکیه
سفر به استانبول در این فصل زیبای بهاری این بار با ماه رمضان تداخل پیدا کرده و این بهار میتوانید سفری کاملا متفاوت به ترکیه، به شهر زیبای استانبول داشته باشید. به طور کلی ماه مبارک رمضان برای کشورها و شهرهای مسلمان همانند عید سال نو میباشد و سرتاسر شهر برای این ماه آماده میشوند. شهرهای مسلمان زیبایی نظیر دبی، ترکیه و حتی برخی از شهرهای مسلمان هند در ماه رمضان سرزنده و بسیار شاد هستند. اما برای سفر در این ماه بعداز رزرو بلیط هواپیما باید به چه نکاتی توجه کرد؟!
قوانین و آداب استانبول در ماه رمضان
در طول ساعات روز، ادب اقتضا میکند از خوردن، نوشیدن (و حتی سیگار کشیدن) در خیابانها یا مکانهای عمومی پرهیز کنید. در عوض، سعی کنید این کارها را در داخل مکانهایی مانند رستورانها و کافهها انجام دهید. در این ماه حتی بهترین رستورانهای استانبول در ساعات ناهار، جمعیت کمتری دارند، اما کارکنان (روزهدار) متوجه هستند که شما یک توریست هستید و از خدمترسانی به شما خوشحال خواهند شد. جالب است بدانید که در این ماه قیمت رستورانها نیز اغلب کمی کاهش پیدا خواهد کرد. برخی از غذاخوریها پنجرههای رستوران را با پرده میپوشانند تا حواس روزهداران را با دیدن غذا خوردن دیگران پرت نکنند.
لازم به ذکر است که برخی موسسات که به طور معمول مشروبات الکلی عرضه میکنند، ممکن است در ماه رمضان از انجام این کار خودداری کنند و به جای آن آب میوه و نوشیدنیهای دیگر ارائه دهند.
مناطق شنا در ماه رمضان کمتر شلوغ خواهد شد چرا که افراد روزهدار مجاز به شنا کردن نیستند.
بعد از غروب آفتاب، استانبول آرام، بار دیگر به محیطی کارناوال مانند تبدیل میشود. چراغهای رنگی روشن شده و مساجد نورآذین میشوند. رستورانها با مردم محلی که افطار میکنند، پر میشود. اکثر رستورانها منوها یا بستههای ویژه رمضان را عرضه میکنند. گردشگران و غیرمسلمانها نیز میتوانند در افطاریها شرکت کنند.
مساجد نیز ممکن است پس از آخرین نماز روز، به دلیل نماز تراویح Tarvih namazi، که یک نماز غیر واجب است و معمولا در طول ماه رمضان خوانده میشود، مجددا پر شوند. این نماز را میتوان به تنهایی در خانه و یا به صورت جماعت انجام داد.
بسیاری از رستورانها در شب، منوهای ویژه ضیافت مانند ماه رمضان ارائه میدهند.
رویداد آزار دهندهای که ممکن است در استانبول با آن مواجه شوید و شما را متعجب کند، طبلزنهایی هستند که در میانه شب خیابان به خیابان بر روی طبلهای بزرگ خود میکوبند. آنها میخواهند مسلمانان را از خواب بیدار کنند تا برای سحری آماده شوند. گوشیها و یا بستن پنجرهها تنها راه فرار از این رویدادها است.
ساعات کاری کشور ترکیه در ماه رمضان
برخی از مشاغل و ادارات ممکن است ساعات کاری کوتاهتری داشته باشند، بنابراین از قبل زمانها را بررسی کنید. موزهها و سایر مناظر مورد علاقه باز خواهند بود، اگرچه ساعات کاری ممکن است تا حدودی با سایر زمانهای سال متفاوت باشد.
مراسم ماه رمضان در ترکیه
ماه مبارک رمضان در بسیاری از مناطق ترکیه جشن گرفته میشود. به عنوان مثال، غذاها و دسرهای خاصی وجود دارد که به طور خاص در این ماه تهیه یا در ماه رمضان بیشتر مصرف میشود. این دسرها شامل گولاچ ترکیه یا Güllaç است که یک دسر پرطرفدار و لذیذ ترکی است که مزهای شیرین و بافتی بسیار لطیف دارد و با لایههایی از برگهای نشاسته ذرت مانند کاغذ آغشته به شیر شیرین و گلاب تهیه میشود. این دسر مخصوص ماه رمضان است و معمولا به مهمانان سرو میشود.
پیده یک نوع نان محبوب در ماه رمضان است. اگرچه این نان در تمام طول سال مصرف میشود، اما تقاضای نان پیده در ماه مبارک و به خصوص درست قبل از افطار افزایش مییابد و در مقابل نانواییها صفهای بسیار طولانی خواهید یافت، اگر قصد خرید این نان را دارید باید صبور باشید زیرا ارزش صبر کردن را دارد! شربت رمضان نیز در این ماه بسیار محبوب است. این شربت که از دوران عثمانی به ارث رسیده است با میوهها و گیاهان مختلف درست میشود و برای بازیابی آب، مواد معدنی و انرژی از دست رفته در هنگام روزهداری بسیار عالی است.
از دیگر روشهای جشن میتوان به سنتهایی مانند هدیه دادن به کودکان و دادن پول توجیبی برای تشویق آنها به روزه گرفتن، هنر محیا (که اساساً تزئین مساجد با وسایل پر زرق و برق برای تمام ماه است) و چادرهای افطاری (که تقریباً در همه شهرها برپا شده است) اشاره کرد.
آیا ماه رمضان زمان خوبی برای بازدید از استانبول است؟
ممکن است در تصمیمگیری برای رفتن یا نرفتن به استانبول در ماه رمضان مردد باشید، اگر چنین است، از فهمیدن مطالب زیر تعجب خواهید کرد. آیا رستورانها در ساعات روزه باز هستند؟ آیا نوشیدن مشروبات الکلی یک عمل ضد اجتماعی است؟ آیا لباسهای محافظهکارانهتری باید بپوشید؟
در حقیقت، استانبول در ماه رمضان، خاصتر از دیگر ماههای سال است. ماه رمضان به سبک-استانبول، آزادتر از سایر جاهای دیگر است. در طول روز موارد پیشبینی شده در جای جای شهر وجود دارند و پس از غروب خورشید، با جشنواره و جشنهایی روبرو میشوید. درختان با چراغهای سحرآمیز، آذین شده و مساجدها نیز تزیئن میشوند. خانوادهها و دوستان با هم به پیادهروی میروند و در بعضی از نقاط شهر، فروشگاههای موقت، اقلام مذهبی، میان وعدههای سنتی یا غذاهای خوشمزه میفروشند.
رستورانها، کافهها و باشگاهها عموماً مثل معمول، بر خلاف مناطق مذهبیتر باز هستند. از افراد غیر مسلمانان و توریست استقبال میشود و مردم محلی نیز مهربانتر و سخاوتمندتر از همیشه هستند.
پوشش در ماه رمضان در استانبول
سبک پوشش در استانبول تغییر نمیکند، بنابراین شما میتوانید لباسهای مورد علاقه و به طور معمول لباسهای کشور خود را به تن کنید.
فراموش نکنید که ماه رمضان ماه حراجی در برخی از مغازههای شهر است، به یکی از مراکز خرید مشهور استانبول بروید و از خرید پوشاک و اجناس برند ترک لذت ببرید.
تبریک ماه رمضان به زبان ترکیه استانبولی
اگر قصد دارید ماه رمضان خود را در ترکیه بگذرانید، بهتر است برخی واژگان ترکی را به خاطر بسپارید تا به فضای ماه رمضان عادت کنید و ارتباط بهتری داشته باشید. در اینجا چند نمونه آورده شده است:
سحور: آنچه روزهداران در سحرگاه میخورند.
افطار: غذای بعد از غروب آفتاب که با آن افطار میکند.
الله کابل اتسین: خداوند روزه شما را قبول کند.
ایمساک: نماز اول صبح و لحظه شروع روزه.
نظرات کاربران